mandag 17. januar 2011

Pølselaging

Gunn Mari har fått seg ny kjøkkenmaskin. Så vi fant ut at vi måtte innvie den. Pølselaging måtte jo være det rette. Litt lesing på nett måtte til. Jeg fikk tak i hjortekjøtt, hos en nabo. Villsau hadde jeg i frysen.To svineribber, svinekotteletter og litt oksekjøtt ble kjøpt inn.
Så var jeg en tur hos slakteren og kjøpte tarm. 8 meter M str. og 5 meter stor. Vi gledet oss alle.


 Først måtte alt kjøttet kuttes i mindre biter.


 Her er vi kommet igang med pølse lagingen


Her står alt kjøttet klart til å bli kvernet


 Jeg følger nøye med


Vi hadde og kjøpt litt spekk som vi skulle blande inn i pølser


Til kvelden måtte vi ha oss en pølse måltid.

Vi var alle enig om at pølsene var veldig gode.

Da vi hadde laget meste parten av pølsene, så vi at vi hadde forlite tarm, prøvde å ringe rundt alle veier. Enten så var de stengt eller så hadde de ikke. Så de siste sortene rullet vi i strø. Kan vell kalle det rollerburgere.
Søndag morgen når vi skal lage frokost, oppdager vi en pose til med tarmer. Der var de siste 5 meterene.
Vi har tenkt å gjenta å lage pølser, før sommeren. Da har vi mange gode pølser vi kan ha på grillen på Enes.

Det ble:
            1,3 kg lammepølser
            1,2kg okse m/cilli
            2,3kg hjortepølse
            1,1kg svin m/chilli
            2,1kg hjortepølser
            1,7kg oksekjøttpølser.

Alle sortene er det blandet inn litt svin og spekk. Litt forskjellig krydder er det i de forskjellige sortene.

EN VELL LYKKET PØLSE HELG, MED GODE VENNER
          

3 kommentarer:

  1. Wow, for en mengde. Vi lagde pølser til jul. Morsomt og kjempegodt:)

    SvarSlett
  2. Nå ble jeg sulten... :)

    SvarSlett
  3. Helt fantastisk!
    Det har jeg virkelig lyst til å prøve på. Må bare kjøpe pølsehorn først. Og så tror jeg det kan bli problemer å få tak i tarm. Er ingen slakterforretning her jeg bor.
    Sonja

    SvarSlett